2009. november 25., szerda

Holdhercegnő


Na ma estére is megvolt az esti tündérmese, reméljük szépeket fogok álmodni példának okáért egyszarvúkról, és oroszlánokról és egyéb klisékről.
Nem egy rossz meséről, hangsúlyozom meséről van itt szó, de azért nem lépi túl a korlátait. Van benne szerelem, egyszarvú, cukimuki nyuszika, Romeo és Júlia(megjegyzem Rómeo nem is olycsúnya...) lányoknak egyszarvú, fiúknak vár katonával, ami igencsak ismerős nekem valahonnan.
Előnye, hogy nagyon szépek a jelmezek, hiba magyar honból származó lányka kreálta őket, és szépek a tájak is.
Hátrány a főszereplő és a főgonosz példának okáért, és a sablonos utalások, pédául, hogy a Holdhercegnőt védi az egyszarvú, és a másik pólus pedig a nem zöld, hanem fekete oroszlán(ha valainek hangsúlyozni kellene az ellentétet a színekkel...) Aki csak kicsit is olvasott az alkímiában, vagy az asztrológiában (nem a heti gagyi horoszkópról beszélek), vagy akár ismeri a szimbólumokat, az tudja, hogy nem voltak valami fantáziadúsak, hiszen évezredek óta a Nap szimbóluma az oroszlán és a Holdé az egyszarvú. Ezt nagyon szépen megtanítják nekünk a hasonló, ámde jobb Csillagporban is. Elég klisés a Neptunusz lovai a végén, ahogy kivágtatnak a habokból. Ez is mitológia, ééééés még a nagyérdemű sokra tartott Utolsó Egyszarvúban is ez a végjáték, mint ugye tudjuk:)
A karakterek néhol suták, nincs megmagyarázva, hogy az X ezer évvel ezelőtt élt emberek miért néznek ki úgy, mint a mostani nagybácsi és a többi.
A vége is elég suta, ez a "jaj most ugrok". Mi ez?! "A tenger a legjobb barátod, tisztára mossa a lelkedet"?! Na hagyjuk...
Végítélet: Egyszer nézhető az már biztos, aki szereti a meséket annak tetszeni fog, szép látványvilág, néhol bakikkal, az erdőben pl fent akadt az egyszarvú szarva, és a tengeri lovak is irtó kreténen mozognak, meg van benne egy két CG hiba. Férfiaknak nem ajánlom, nem lesznek elragadtatva tőle. Ám az biztos, hogy lesz olyan kislány aki 10 év múlva könyörögni fog a pasijának, hogy szerezze meg azt az "ősfantasy-t" amit kiskorában látott...
A véleményeb befolyásolja, hogy mostanában nem láttam fantasy-t az Inkhearth óta ami friss lenne, szóval elfogult vagyok.
Legyen mondjuk 10/ 6
Ja és mehet bővítésként a szakdogámba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése